Jan Hendrik Pongers

‘Ieder gesprek is van meerwaarde voor mijn bedrijf’

Iedere fase van het ondernemerschap biedt nieuwe uitdagingen en vraagstukken. Ondernemer Jan Hendrik Pongers staat open voor advies en feedback. Twee keer in de maand is Benno Schildkamp van Zaakkracht zijn sparringpartner.

‘Via mijn controller kwam ik twee jaar geleden in contact met Benno Schildkamp van Zaakkracht. We planden een afspraak voor een eerste kennismaking. Het voelde gelijk goed.’

‘Meestal spreek ik twee keer in een maand met Benno af. Dan bespreken we zaken waar ik tegenaan loop. En hij houdt mij een spiegel voor. De basis voor onze communicatie is gelijkwaardigheid. Soms worstel ik met het maken van een bepaalde keuze of zoek ik bevestiging. Benno geeft feedback en een helder advies. Hij deelt op discrete wijze zijn visie, kennis én ervaring met mij. Dat vind ik prettig en waardevol; het levert me veel op. Persoonlijke groei en daadkracht bijvoorbeeld.’

‘Het sparren met Benno is voor mij echt een verlengstuk van de accountancy. De accountant houdt zich vooral bezig met de cijfers; de “harde” kant van het ondernemen zeg maar. Bij Zaakkracht telt meer de “zachte” kant. Na iedere afspraak kan ik hindernissen nemen en stappen voorwaarts zetten. Heel belangrijk voor goed ondernemerschap. Daarom kan ik het iedereen aanbevelen. Het voegt continue waarde toe!’