Even voorstellen

Benno Schildkamp

Even voorstellen:

No-nonsense, pragmatisch en ervaren. Deze woorden staan voor Benno Schildkamp, organisatieadviseur bij onder andere Zaakkracht.

Benno;

“Voetbal is simpel, maar het aller moeilijkst aan voetbal is om simpel te voetballen” zei Cruyff ooit. En dat geldt in zekere zin ook voor het leiden van je bedrijf. Het is zeker niet eenvoudig maar het wordt soms ook onnodig moeilijk gemaakt.

Leren van de ervaringen van anderen sprak mijzelf altijd het meeste aan. Daarom is het mooi dat ik nu zelf andere bedrijven verder kan helpen met mijn eigen ervaring.

In de afgelopen 25 jaar heb ik in meerdere branches als directeur veel verschillende fases meegemaakt. En naast de financiële, organisatorische en strategische vraagstukken ook altijd alle emoties eromheen. Om zelf een houvast hierin te hebben heb ik 12 jaar geleden een Stadion als Spiegel (het SaS-model) bedacht. Een tool voor het bedrijfsleven over sportiever samenwerken, motiveren, rolverdelingen en teambuilding. Daarover verzorg ik vanuit mijn bedrijf Voetballend Ondernemen gastlezingen en begeleid ik andere ondernemers in directievoering met raad en daad. Voor meerdere opdrachtgevers, waaronder ook Zaakkracht’

Mijn kracht

‘Ik herken de uitdagingen van eindverantwoordelijk zijn en het constant presteren onder druk. Je veranderende ondernemersrol, je eigen leiderschapsstijl. Of je bedrijf nu extreem sterk groeit, de ‘sleur en focus’ lastig wordt, moet saneren of in no-time je organisatie compleet anders moet inrichten. Of je je familiebedrijf wilt overdragen aan de volgende generatie, in welke stappen en in welke volgorde.

‘En hoe houdt je dan het overzicht en inzicht in je eigen organisatie en blijf je op de juiste wijze met je medewerkers communiceren? En hoe zorg je dat je, ondanks de hectiek van alledag, je de uitgestippelde doelen blijft zien en uiteindelijk samen scoort en wint?  Vragen genoeg! Maar met de antwoorden, tips en feedback hierop kan ik je helpen’.

De kracht van Zaakkracht

‘Zaakkracht heeft een onafhankelijk en gevarieerd team met ieder zijn eigen vakkennis en ervaring. Zo schakel je snel met de juiste experts. Een breed scala aan ervaring onder één dak, in directievoering en financieringsvraagstukken.  En met Datakracht bieden we een unieke manier om, up-to-date over al je relevante info, kern- en stuurgetallen te beschikken. Volledig op maat gemaakt voor jou!’.

 ‘Als leidinggevende je team motiveren of demotiveren. Het verschil is maar twee letters maar maakt hét verschil tussen winst en verlies.’

 

Neem contact op met Benno.