Disc analyse

“Creëer begrip voor elkaar en functioneer beter als team”

Door middel van het inzetten van de DISC analyse kan je op een betrouwbare manier gedrag en communicatie meten. Dat klinkt mooi maar wat doet het dan en hoe bereik je dat?  Famke is gecertificeerd DISC trainer en heeft net een sessie bij een afdeling van een bedrijf afgerond:

“De DISC analyse kan individueel worden ingezet en door middel van het teamwiel ook ingezet worden voor een team.  Voor dit bedrijf hebben we gekozen om beide in te zetten. Om er zo het maximaal mogelijke uit te halen. Als je jezelf beter leert kennen geeft dit ook inzichten die je voor het team in kan zetten. Wanneer jij en je collega’s begrip voor elkaar hebben is er meer echte aandacht voor elkaar en functioneer je als team beter.

Door inzet van het teamwiel wordt er duidelijk waar eenieder staat. Je kan hierbij niet verkeerd staan, dat is belangrijk om te weten. Er wordt gekeken naar ieders kwaliteiten en hoe je elkaar kunt versterken. En die inzichten kan je als team dan weer in de praktijk brengen.

Maar eigenlijk is de theorie erachter nog wel het minst belangrijk. Ik vind persoonlijk de ervaring van de deelnemers van groter belang. Ik organiseer zo’n sessie niet voor mezelf maar om mensen mooie inzichten te geven en het team beter te laten functioneren. Dus je zou beter kunnen vragen wat zij er van vinden denk ik”.

Zogezegd, zo gedaan!  Wat vonden de deelnemers er zelf van? Een kleine greep uit de reacties:

“Ik denk (nog) meer inzicht in ieders motivatie en beweegreden, ieders sterke punten, waardoor we niet alleen elkaars reacties beter kunnen plaatsen, maar zeker ook de werkzaamheden indien nodig verdelen op werkplezier en kracht.
Verder bracht het een mooi gesprek op gang, met meer diepgang dan we tijdens het werk hebben, met ook weer (meer) begrip naar elkaar tot resultaat. De persoonlijke en gezamenlijke sessie brachten inzicht in mezelf. Dus het was wat mij betreft een nuttig en aangenaam traject. “

“ Verhelderend, duidelijk en mooie inzichten. Waarbij het mij verbaast dat met het invullen van een aantal vragen zo duidelijk je profiel/karakter naar voren komt. Als persoon geef jij mensen vertrouwen. ”

“De persoonlijke sessie vond ik heel waardevol omdat het me bevestiging gaf van wat ik eigenlijk al dacht.  De teamsessie vond ik ook heel fijn om te zien waar de anderen precies staan/in elkaar zitten. Famke is een fijne groepsleider.”

Ook enthousiast geworden? Famke staat voor je klaar.
T: 06 13 95 21 97
M: Famke@zaakkracht.nl